BILATERALE OVEREENKOMST

De bilaterale overeenkomst (de één-op-één overeenkomsten) tussen pluimveehouder en geborgde dierenarts dient u te ondertekenen en centraal te melden. U doet de melding van of wijzigingen in de bilaterale overeenkomst binnen 10 werkdagen in de door de SGD aangewezen databank, CRA. 

U heeft twee mogelijkheden om de bilaterale overeenkomst in te vullen:

           1. Printversie 

De printversie overeenkomst pluimveehouder en geborgde pluimveedierenarts dient u te printen, handmatig in te vullen en te voorzien van een natte handtekening van dierenarts en pluimveehouder. Na ondertekening dient u de overeenkomst in uw eigen administratie te bewaren en de overeenkomst te melden in centrale databank CRA. 

Download de printversie 

           2. Digitale versie 

De digitale versie overeenkomst pluimveehouder en geborgde pluimveedierenarts dient u digitaal in te vullen (invulbaar pdf). Na ondertekening dient u de overeenkomst in uw eigen administratie te bewaren en de overeenkomst te melden in de centrale databank CRA. 

Download de digitale versie 

Als dierenarts geeft u aan de pluimveehouder aan welke dierenarts(en) met wederzijdse instemming en schriftelijke goedkeuring optreden als vervanger(s) en/of als spoeddierenarts(en). In beginsel is dit vastgelegd in de overeenkomst. U kunt vervangingsdocument gebruiken om de onderlinge vervanging van de geborgde dierenartsen te documenteren. Belangrijk is dat de pluimveehouder geinformeerd is over eventuele wijzigingen. 

Veelgestelde vragen

Ik ben afgestudeerd als dierenarts landbouwhuisdieren aan de faculteit Diergeneeskunde te Utrecht...

Meer informatie